Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ είχε την επιστημονική επιμέλεια της διακλαδικής άσκησης προσομοίωσης εκκένωσης σχολικής μονάδας μετά από σεισμό και παροχής ιατρικής – προνοσοκομειακής φροντίδας στο Ναύπλιο, 10 Μαρτίου 2018

Ο Δήμος Ναυπλιέων  και το  Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ναυπλίου συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018, άσκηση προσομοίωσης εκκένωσης σχολικής μονάδας μετά από σεισμό και παροχής ιατρικής – προνοσοκομειακής φροντίδας. Το σενάριο προέβλεπε κατάρρευση κτιρίου μετά από σεισμό με πυρκαγιά και τραυματίες, απεγκλωβισμό ατόμων από το σχολείο από ομάδες διάσωσης και παροχή ιατρικής – προνοσοκομειακής βοήθειας.

Την επιστημονική επιμέλεια  της άσκησης προσομοίωσης είχε  το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ “Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας” με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή  Χειρουργικής κ. Εμμανουήλ Πικουλή.

Συμμετείχαν περισσότεροι από 120 εκπαιδευόμενοι και εκπρόσωποι από το Πυροσβεστικό Σώμα Αργολίδας, την Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Αργολίδας και το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων.

 

Video από τηλεοπτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλη Αλεξόπουλου, του Καθηγητή Χειρουργικής Εμμανουήλ Πικουλή, του διευθυντή του ΔΙΕΚ Ναυπλίου Φίλιππου Δελή και του αρμόδιου αντιδήμαρχου Ναυπλιέων Σταύρου Γαβρήλου στο σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=9MWoP9taF-4

 

Φωτογραφικό υλικό από την άσκηση στον σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=9MWoP9taF-4