ΠΜΣ Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας Ιατρική Σχολή Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Επιστημονική Επιτροπή (ΕΕ) του ΠΜΣ

Διδακτικό Προσωπικό - Επιστημονικοί Συνεργάτες

 

Ζούγκου Θεώνη (Νοσηλεύτρια)

Ζούγκου Θεώνη (Νοσηλεύτρια)

Η Θεώνη Ζούγκου είναι νοσηλεύτρια ΤΕ και εργάζεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο από το 1987. Κατέχει τη θέση της Τομεάρχου και προΐσταται του Χειρουργικού Νοσηλευτικού Τομέα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» καθώς και κάτοχος χειρουργικής ειδικότητας. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις –παρουσιάσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και με δημοσιεύσεις σε ελληνικά περιοδικά. Είναι έγγαμη με δύο παιδιά.

   
   

Κακάλου Ελένη (Παθολόγος - εξειδικευμένη Λοιμωξιολόγος)

Κακάλου Ελένη (Παθολόγος - εξειδικευμένη Λοιμωξιολόγος)

Η Ελένη Κάκαλου είναι ιατρός Παθολόγος με εξειδίκευση στην Λοιμωξιολογία , απόφοιτος του ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρικής-Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας» και υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΕΚΠΑ. Εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρικής-Διαχείρισης Κρίσεων Υγείας» και στο Τμήμα Λοιμώξεων του Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ». Έχει εργαστεί σε διεθνείς αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (MSF), έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος και εξακολουθεί να είναι ενεργό μέλος της οργάνωσης. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν τις λοιμώξεις και ειδικά το HIV/AIDS, ταξιδιωτική-τροπική ιατρική, επιδημιολογία λοιμώξεων, σχεδιασμός, διαχείριση και αξιολόγηση προγραμμάτων υγείας στην Ευρώπη και τον λιγότερο ανεπτυγμένο κόσμο.

   

Καραμαγκιώλη Εβίκα (Νομικός)

Καραμαγκιώλη Εβίκα (Νομικός)

Η Εβίκα Καραμαγκιώλη είναι Νομικός με ειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και την ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Έχει 8ετη εμπειρία στον σχεδιασμό και υλοποίηση έργων από εγχώριους και διεθνείς αναπτυξιακούς φορείς (EuropeAid, UNDP, WorldBAnk, HellenicAid). Είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο ΕΚΔΔΑ και εξωτερικός συνεργάτης του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παν/μιου Αθηνών. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού (DEA) «Διεθνής Ασφάλεια και Άμυνα» από το Πανεπιστήμιο της Γκρενόμπλ (Γαλλία) και «Διεθνής Ιατρική-Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» από το Παν/μιου Αθηνών. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου των Παρισίων (Paris 8). Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε θέματα χρήσης νέων τεχνολογιών στην υλοποίηση δημόσιων πολιτικών.

   
   

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Παιδίατρος-Επιδημιολόγος), Καθηγητής ΕΣΔΥ

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης (Παιδίατρος-Επιδημιολόγος), Καθηγητής ΕΣΔΥ

Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος είναι παιδίατρος-επιδημιολόγος, καθηγητής στον Τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Σπούδασε ιατρική στο Παν/μιο της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στη δημόσια υγεία και επιδημιολογία στο Παν/μιο του Λονδίνου, από το οποίο έλαβε μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα. Ειδικεύτηκε στην παιδιατρική στην Αθήνα. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στους τομείς της πρόληψης και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των παιδιών. Έχει επίσης εργαστεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) ως υπεύθυνος του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης. Μετείχε από θέσεις ευθύνης στην αντιμετώπιση πρόσφατων επιδημιών στην Ελλάδα (SARS, πανδημική γρίπη A(H1N1) 2009, λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια, το ερευνητικό, γνωμοδοτικό και διδακτικό του έργο επικεντρώνεται σε θέματα επιδημιολογίας, πρόληψης και ελέγχου των λοιμωδών νοσημάτων, σχεδιασμού και εφαρμογής πολιτικών εμβολιασμού, εκτίμησης αναγκών υγείας και πρόληψης στην παιδική ηλικία.

   

Παπαμιχαήλ Δημήτρης (Νοσηλευτής δημόσιας υγείας), ΕΣΔΥ

Παπαμιχαήλ Δημήτρης (Νοσηλευτής δημόσιας υγείας), ΕΣΔΥ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είναι απόφοιτος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Οργάνωση και διοίκηση υπηρεσιών υγείας» και στη «Δημόσια Υγεία». Στο διάστημα 2002-2007 εργάστηκε στο Τμήμα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Από τον 12/2007 είναι επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Υγείας του Παιδιού στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, συμμετέχοντας ενεργά στο ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του τομέα. Από το 2007 συνεργάζεται με το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» με εκπαιδευτικό αντικείμενο την επιδημιολογία πεδίου-δημόσια υγεία. Πεδία ερευνητικής δραστηριότητας: δημόσια υγεία, επιδημιολογία, επιδημιολογία λοιμωδών νοσημάτων, μελέτες εμβολιαστικής κάλυψης, επιδημιολογική επιτήρηση και διερεύνηση επιδημιών.

   

Ριζά Έλενα (Επιδημιολόγος)

Ριζά Έλενα (Επιδημιολόγος)

Η δρ Έλενα Ριζά είναι επιδημιολόγος- υγιεινολόγος στην Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ. Διδάκτωρ Επιδημιολογίας London School of Hygiene and Tropical Medicine, κάτοχος master’s στην Δημόσια Υγεία (MPH) Dundee University, UK. Ειδικεύεται στην έρευνα του καρκίνου, στην εφαρμογή και αξιολόγηση προγραμμάτων έγκαιρης διάγνωσης καρκίνου μαστού και καρκίνου τραχήλου μήτρας. Συμμετέχει ως κύρια ερευνήτρια σε Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα στην πρόληψη καρκίνου, αγωγή & προαγωγή δημόσιας υγείας με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες , ιατρική εκπαίδευση , περιβαλλοντική επιδημιολογία σε έκτακτες καταστάσεις υγείας και υγεία των μεταναστών.

Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο με ανακοινώσεις, κεφάλαια σε βιβλία και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. Διδάσκει Μεθοδολογία Ιατρικής Έρευνας, Επαγγελματική Επιδημιολογία, Μεθοδολογία προγραμμάτων διαλογής σε μεταπτυχιακά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής με επίβλεψη διπλωματικών εργασιών και ενεργό συμμετοχή στην διδασκαλία του υποχρεωτικού προπτυχιακού μαθήματος της Ιατρικής Σχολής «Ιατρική της Εργασίας».

   

Τερζίδης Άγης (Παιδίατρος)

Τερζίδης Άγης (Παιδίατρος)

Παιδίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στη δημόσια υγεία και διδακτορικό στην επιδημιολογία - προληπτική ιατρική. Έχει στο βιογραφικό του 12 δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά και 10 σε ελληνικά. Έχει εξειδικευτεί σε θέματα υγείας ευπαθών ομάδων - μετακινούμενων πληθυσμών καθώς και στην υγεία της αναπαραγωγής. Έχει να επιδείξει σημαντική δράση στον χώρο των ανθρωπιστικών ΜΚΟ. Συμμετείχε σε εγχώριες και διεθνείς αποστολές των Γιατρών του Κόσμου, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα & του PRAKSIS. Είναι μέλος του ΔΣ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από το 2012. Ακόμη συνεχίζει την εθελοντική του δράση ως μέλος επιστημονικών ομάδων σε προγράμματα παρέμβασης για ευπαθείς ομάδες - ευάλωτους πληθυσμούς στην Αθήνα. Είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του ΠΜΣ από το 2007, είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη της ενότητας της Διεθνούς Ιατρικής, Ιατρικής της Κοινότητας καθώς και της Ανθρωπιστικής Ιατρικής. Συντονίζει πολλές από τις δράσεις του ΠΜΣ, επιβλέπει διπλωματικές εργασίες και ερευνητικά πρωτόκολλα ή παρεμβάσεις προς όφελος των ευπαθών πληθυσμών ή θέματα Δημόσιας Υγείας.

   

Χολέβας Κωσταντίνος (Πολιτικός Μηχανικός)

Χολέβας Κωσταντίνος (Πολιτικός Μηχανικός)

Ο Κωσταντίνος Χολέβας είναι Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ (1979), με Master in Environmental Management (1996), και υπηρετεί στο Δημόσιο. Ασχολήθηκε από το 1982 με θέματα αντισεισμικής προστασίας και διαχείρισης εκτάκτων αναγκών στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.). Εθνικός εκπρόσωπος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Πρόεδρος των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών επιτροπών κατά το εξάμηνο της Ελληνικής προεδρίας (2003). Είναι μέλος ομάδων εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα προστασίας των πολιτών και του περιβάλλοντος από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές και των ομάδων διάσωσης μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Erzinçan, Τουρκία (1993), Κοζάνης-Γρεβενών (1995), Αιγίου (1995), Πάρνηθας (1999) κ.α. Επιμορφωτής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και της ΕΕ σε προγράμματα εκπαίδευσης στελεχών του Μηχανισμού παροχής βοήθειας και σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Συμμετοχές, ως εμπειρογνώμων, σε προγράμματα εφαρμοσμένης έρευνας. Μέλος Επιστημονικών επιτροπών του ΤΕΕ, αξιολογητής Προγραμμάτων της ΕΕ, ειδικευμένος εθελοντής Πολιτικής Προστασίας και εκπαιδευτής εθελοντικών οργανώσεων.

   

Χρήστου Χρήστος (Χειρουργός)

Χρήστου Χρήστος (Χειρουργός)

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 18 Αυγούστου 1974. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης. Το 2011 τελείωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Οργάνων στην Α’ Χειρουργική κλινική του Ευαγγελισμού στην Αθήνα. Εργάζεται ως χειρουργός παχέος εντέρου στο Royal Marsden Hospital στο Λονδίνο. Εδώ και πάνω από 10 χρόνια συμμετέχει σε αποστολές με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα τόσο στην Ελλάδα και κυρίως σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Από το 2012 είναι πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

   

Διοικητικό Προσωπικό - Επιστημονική Γραμματεία

   

Επισκόπου Μαρία (Βιοϊατρικός Επιστήμονας)

Επισκόπου Μαρία (Βιοϊατρικός Επιστήμονας)

Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, απόφοιτος, και από τις αρχές του 2011, επιστημονική γραμματέας, υπεύθυνη κατεύθυνσης « Διεθνούς, Ανθρωπιστικής Ιατρικής» του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΠΜΣ μεταξύ άλλων ασχολείται με την διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων και με την οικονομική διαχείριση προγραμμάτων. Υπεύθυνη για τη διοργάνωση του προγράμματος εκπαίδευσης στην «Τροπική και Ταξιδιωτική Ιατρική» που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση σε χώρες της υποσαχαρίας Αφρικής. Στο παρελθόν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε αντικείμενο συναφές με αυτό των βασικών σπουδών της.

   
 

Μέλη

 
 • Domres B. Καθ. Ιατρικής Καταστροφών παν. Τυβίγγης, Γερμανίας.
 • Ανδρουλάκης Γ., Χειρουργός, Ομ. Καθ. Ε.Κ.Π.Α.
 • Ανδρουλάκης Ι., Χειρουργός, Ομ. Καθ. Παν/ου Πατρών.
 • Βαρσαμή Η., Βιοπαθολόγος, Γιατροί του Κόσμου.
 • Βασιλογιαννακόπουλος Α., Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος.
 • Γιάννου Χ., Χειρουργός, Αν. Καθ. Παν. Λονδίνου.
 • Γιαννούσης Δ., Χειρουργός, Αεροπορικής Ιατρικής ΕΚΑΒ.
 • Θέος Χ., Χειρ. Ορθοπεδικός.
 • Λέκκας Ε., καθ. Γεωλογίας ΕΚΠΑ.
 • Μαρούδα Μ., Ε. Δικηγόρος, Επ. Καθ. Διεθνούς Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
 • Μαυροειδή N., Παθολόγος., Επ. Συνεργάτης ΕΚΠΑ.
 • Μπάκα Α., Παιδίατρος., Επ. Συνεργάτης ΕΚΠΑ.
 • Μπαχτής Κ., αναισθησιολόγος ΕΚΑΒ, αντιπρόεδρος ΕΚΑΒ (2011-2013), Επ. Συνεργάτης ΕΚΠΑ.
 • Ντάνης Κ., Ιατρός Εργασίας-Επιδημιολογική Επιτήρηση.
 • Παξινός Ο., Ορθοπεδικός, Αντισμ/χος Π.Α.
 • Παπανικολάου Δ., Καθηγητής Γεωλογίας Ε.Κ.Π.Α., Δ/ντής Εργαστηρίου Πρόληψης & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.
 • Περράκης Στ., Καθ. Διεθνούς Δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο
 • Περτσινίδου Ι., Κοιν. Λειτουργός, PRAXIS.
 • Σταυρόπουλος Μ., Χειρουργός, Αν. Καθ. Χειρουργικής Παν/ου Πατρών.
 • Σωτηρίου Φ., Νευροχειρουργός,  Επ. Α' νευροχειρουργικής κλινικής ΝΝΑ 
 • Τοκάκης Β., Επικοινωνιολόγος
 • Τούντας Ι., Αν. Καθ., Ε.Κ.Π.Α.
 • Τσιάμης Κ., κυτταρολόγος
 • Φωτίου E. Παθολόγος - Επειγοντολόγος.
 • Χλωροκώστας Π., Καρδιολόγος
upcoming events

previous events

Find us at:

facebook pinterest twitter blogΙφακάρα 2009